Allotjament a Amtoudi

Graner d'Aguelluy
Hom pot arribar al màgic racó de l'Antiatlas on s'amaga Amtoudi Id Aïssa per moltes raons, però tothom qui hi arriba coincideix en què l'indret és PURA MÀGIA. Fer senderisme, banyar-se en tolls d'aigua cristalina gairebé tot l'any o sorprendre's amb els gravats rupestres poden ser algunes de les excuses. En el nostre cas, hi afegim la pura admiració dels dos Graners Col·lectius (Id Aïssa i Aguelluy) que s'alcen en aquest indret com dos esplèndids nius d'àligues, per nosaltres, el màxim exponent de l'arquitectura tradicional pública d'aquesta zona del Marroc.

El que està clar és que si acabeu a Amtoudi (cosa que recomano acaloradament) us allotjareu a l'alberg de Georges Roy, anomenat "On dirait le sud", com la cançó de Nino Ferrer, preciosa... Creieu-me: encara no coneixo ningú que no hagi sortit fascinat d'allà. I què té aquest allotjament que el faci tan únic? Per a nosaltres té l'essencial que tot bon allotjament necessita.



I quan parlo de l'essencial em refereixo a això precisament, a l'essència, a allò que resta quan hom retira tot el superficial o inútil. Perquè, més enllà de parlar del que no té, us voldria parlar del que SÍ que té.

Graner d'Id Aïssa

Graner d'Aguelluy

TÉ una situació increïble, a la sortida del poble en direcció nord just abans de creuar el riu; aquest allotjament, com un gat adormit cargolat sobre la seva manteta que l'embolcalla,  s'adapta a la topografia d'unes petites terrasses al peu d'una imponent paret vertical que les envolta. Es composa de diverses edificacions, cadascuna responent a una funció concreta (cuina, menjador o sala comú, algunes habitacions, banys comuns, altres habitacions...), que es van distribuint orgànicament  sobre els diferents nivells de les terrasses i que generen petits espais intersticials i recorreguts coberts de vegetació.


TÉ un bon cuiner, qui us farà uns sopars deliciosos en la seva petita cuina situada al costat del pati i us els servirà a les taules del pati si el temps ho permet. Hom es sent tant petit en aquell pati envoltat de plantes i amb aquella presència de la paret de roca al costat. Heu de tenir la previsió de demanar amb antelació que voleu sopar un Tajine de kefta, ja que no sempre tenen la matèria prima, perquè aquest plat és un dels al·licients per tornar i tornar a aquest allotjament.

Tarifes i carta de preus (març 2015)

TÉ una bona biblioteca a la sala - menjador. I quan dic bona no vull dir gran, vull dir que la selecció que hom hi pot trobar em permetria d'estar-m'hi algunes hores per la seva qualitat. Bons plànols de la zona, la col·lecció sencera de còmics de Tintín, reculls de publicacions sobre senderisme i sobretot, petits tresors sobre arquitectura típica del sud marroquí, especialment alguns llibres de Salima Naji dedicats per ella mateixa. En tardes de mal temps, amb els trons ressonant contra la paret de roca, aquests llibres i una gran tetera deuen fer una magnífica companyia.

TÉ una petita botiga de productes de la zona i, sobretot, de publicacions que no he estat capaç de trobar enlloc més, com mapes i cartografia, una de les meves debilitats.

TÉ un grandíssim propietari, amb allò que ha de tenir un bon amfitrió. Culte i educat, però discret. Acollidor i simpàtic, però sense fer-se empalagós. Una persona preocupada pel medi ambient i integrada en la comunitat. I, sobretot, un grandíssim coneixedor de l'Antiatlas i del Marroc en general, un pou de saviesa que sap transmetre únicament quan hom li pregunta i ho fa amb extrema delicadesa.


Si ja esteu desitjant anar-hi, aquí us deixo les dades de contacte i alguns consells pràctics:

On dirait le sud
Adreça: Oasis Amtoudi - BP 112 - 81150 Taghjijt
Web: http://ondiraitlesud.ma.free.fr/
Email: ondiraitlesud.ma@free.fr
Telèfon: 00212 (0)528218569 -  00212 (0)672505715


Accés a l'alberg
  • Es pot arribar fins a la porta de l'Alberg amb qualsevol vehicle, on el podreu deixar aparcat.
  • Té dues habitacions familiars (1 llit doble i 2 canapès que es transformen en llit) amb bany, algunes habitacions dobles amb banys comunitaris i una jaima amb diversos canapès on allotjar força persones de manera comunitària. Les habitacions i els banys estan molt nets.
  • Si voleu allotjar-vos a les habitacions és convenient de reservar, però si arribeu sense reserva segur que té lloc a la jaima.
  • Els diferents espais entre les habitacions, amb algunes taules i cadires, són magnífics per agafar un llibre i deixar que passin les hores, o prendre un refresc al vespre fent petar la xerrada.
  • Reserveu més d'una nit per aquesta zona, si no ho feu, us en penedireu.
  • Si voleu visitar els graners o fer alguna excursió, el propietari us posarà en contacte amb el vigilant dels graners o amb guies de muntanya d'una manera absolutament honrada i transparent.

Preciosa excursió pels camps propers al riu

Si us interessaAltres llocs del Marroc on ens hem allotjat amb nens



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cada comentari és un motiu més per continuar amb aquest bloc. Siguin benvinguts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...