Fer la maleta o l'art d'evitar que l'equipatge et sepulti

És inversament proporcional el tamany i l’edat del teu fill enfront de la quantitat d’equipatge que necessites (o creus necessitar).


El primer cap de setmana que vam sortir després de néixer el nostre fill va ser esperpèntic… Aleshores teníem un Renault Clio i no només vam omplir el portamaletes, sinó que el seient del costat del nen a la part del darrera va acabar també ple de “trastos”… i això que anàvem una casa dels meus pares!!! Afortunadament hem evolucionat força des d’aleshores. Actualment acostumem a portar una “trolley” petita (d’aquestes que no cal facturar) quan anem de cap de setmana els quatre.


EL QUE REALMENT INCREMENTA L’EQUIPATGE ÉS TOT ALLÒ QUE AGAFES “PER SI DE CAS”. Comprovat. Es tracta, en definitiva, de simplificar. Segurament no necessites TOT el que tens a casa i probablement allà on vas puguis trobar qualsevol cosa que eventualment necessitis i no hagis agafat.


L’elecció de la maleta és molt important. Hi ha dos sistemes possibles: preparar tot el que cal emportar-se i escollir la maleta adequada per tal que hi càpiga tot, o escollir primer la maleta i acceptar que la capacitat que té és el màxim que podem portar. La segona és la que utilitzem nosaltres.


No és difícil d’aconseguir bolquers, a les farmàcies es poden trobar potets d’aliments per a nadons i arreu t’escalfaran amb molt bona voluntat un biberó, sigui quin sigui el destí del teu viatge. Un altre tema, que gairebé mereix una entrada, és la varietat de sistemes que poden arribar a emprar per escalfar un biberó o un potet.


Potito comprat en una farmàcia al centre de Cairo


Malgrat això, hi ha dos temes amb els quals mai ens la juguem. El principal excès en l’equipatge que ens permetem és una bona colla de medicaments (que gairebé mai hem hagut d’utilitzar), ja que en alguns indrets és força complicat aconseguir medicaments tan bàsics com el paracetamol (per posar un exemple d’un familiar que va anar no fa gaire a Laos).


Tip: En una farmaciola bàsica no pot faltar (i sempre consultant al metge):


Analgèsic (paracetamol,...)
Antiinflamatori (ibuprofé,....)
Antidiarreic (loperamida, fortasec, sulfintestin...)
Protector d'estómac (omeprazol, almax....)
Tirites, venes
Biodramina (si teniu tendencia a marejar-vos)
Protector labial (per protegir-se del fred i del vent)
Antihistamínic (possibles reaccions alèrgiques)
Protector solar
Repel•lent d'insectes
Productes per tractar l'aigua (perquè de poc serveixen les precaucions si després neteges el biberó amb aigua de l'aixeta i no l'esterilitzes...)
Preparats per a la rehidratació oral (sueroral, citorsal...)


La llet per al biberó de la nostra filla també acostumem a portar-la d’origen, malgrat que ara, ja amb més de dos anys, ja pot beure llet sencera tranquilament. Si hem de viatjar amb la llet, ho fem amb llet en pols, la qual es pot preparar fàcilment amb aigua mineral. De tota manera, en el darrer viatge cridava força l’atenció la llet en pols a dins de bosses de congelació per la seva semblança a un paquet de cocaina, heroína o el que sigui….


El nombre de maletes també és important: nosaltres som dos adults i dos nens. Per tant, ja que no ens sembla massa educat fer carregar els nens amb maletes, per a nosaltres l’equipatge ideal són dues maletes tipus trolley, que ens permeten portar maleta en una mà i criatura a l’altra. És força important el fet de separar l’equipatge entre les dues maletes per evitar que si te’n perden una, algú es quedi sense roba…


Per acabar, en l’eleccio de la roba ja no m’hi poso, perquè les guerres a casa serien infinites… Intentem que sigui la mínima utilitzant el sentit comú…

Tip: a la tornada acostumem a acumular la roba bruta en una de les dues maletes i, gràcies als consells d’una tieta que es dedica a enviar força roba per correu, hem comprovat que si “enrotlles” les peces de roba ben apretadetes ocupen molt menys …. i alliberes una part de maleta per als souvenirs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cada comentari és un motiu més per continuar amb aquest bloc. Siguin benvinguts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...