Allotjament a Oualidia

Pura gula...
Fins el passat mes d'abril, per mi Oualidia no existia més enllà del seu nom en algunes guies o en algun indicador de carreteres. Però, des de fa uns mesos, s'ha convertit en una passió que intentaré repetir. De fet, ja van dues vegades enguany. L'encant més reconegut d'aquesta localitat de la costa atlàntica marroquina és la seva llacuna litoral, i amb tota la raó perquè és un indret fantàstic i molt aconsellable per anar amb nens, però el nostre gran interès és el marisc. I és per això que l'allotjament que escollim té una importància immensa en aquest cas, sobretot si hi anem en família.

Oualidia es una localitat molt turística, sobretot de turisme interior i nacional, i és per això que l'oferta en allotjament és abundant. És molt important reservar si hom té prevista la visita en els mesos d'estiu perquè a nosaltres ja ens ha passat de quedar-nos sense allotjament en aquestes èpoques. Hi ha diversos establiments hotelers de categories molt diverses i preus igual de diversos però, en aquest indret, a nosaltres no ens sembla l'opció més adequada.

A banda dels passeigs en barqueta amb els nens, a Oualidia hi anem a menjar marisc, abundant, bo i molt barat i, per això, és imprescindible tenir una cuina on cuinar-lo. Efectivament també es pot menjar en un restaurant, però no és el mateix, et perds el fantàstic regateig i el procés de cuinat amb una bona copeta de vi blanc per acompanyar l'espera. Per mi és un plaer tot plegat.

Així, si ens centrem en la recerca d'habitatge que ens permeti de cuinar el marisc que tant ens ha costat de regatejar i que tant de plaer ens ha de proporcionar cal tenir en compte diverses coses:

  • Per tal d'aconseguir aquest apartament o casa que estem cercant pot ser tan senzill com arribar a Oualidia en qualsevol moment i veurem nois joves a peu de carretera que ens mostren uns clauers plens de claus mentre els sacsegen. Tan fàcil com dedicar una estona a veure les diferents possibilitats de les quals disposen i decidir si alguna encaixa amb el que busquem.

Inconvenients? Es tracta de lloguers directament de particulars i, per tant, hom pot trobar qualsevol cosa. Però també es poden trobar habitatges molt correctes a un preu ridícul.

Avantatges? Que es pot llogar immediatament, per una única nit i a un preu molt bo.

  • Si volem llogar un habitatge amb unes determinades característiques, nombre d'habitacions, etc. La millor opció és fer-ho a través d'un portal d'allotjament. Tot i que nosaltres acostumem a fer moltes reserves hoteleres a través de Booking, quan lloguem habitatges ho fem sempre a través de Airbnb i ha estat sempre un èxit. També hi ha habitatges que tenen la seva pròpia pàgina web on hi podeu gestionar directament la reserva.
Inconvenients? En ésser una zona molt turística, resulta difícil de trobar habitatges per una sola nit. El preu, naturalment, és més elevat que en llogar in situ.

Avantatges? Immensa oferta d'apartaments de tots els tamanys, ben situats i amb opinions d'hostes per poder-les contrastar.

En les dues visites que hem fet enguany i destinades a menjar marisc de mala manera (això ja us ho explico en un altre moment) portàvem la casa reservada perquè anàvem en grup i ho volíem per una única nit. Aquí teniu els dos llocs on vam estar i que hi tornaríem amb els ulls clucs, tots dos situats a prop de la carretera, just darrera de la part antiga de la població i amb unes vistes espectaculars de la llacuna:


Villa el Manzar


Extraordinari habitatge entre mitgeres, amb un jardí al seu accés i fàcil aparcament davant la porta de la parcel·la. La casa s'estructura en dues plantes i en múltiples terrasses. La cuina té una taula molt gran per poder cuinar i anar menjant el marisc al mateix temps, tot un luxe, i la sala disposa d'una terrassa amb unes vistes a la llacuna espectaculars. La decoració és sòbria i exquisita. Érem un grup nombrós i hi vam estar molt còmodes perquè la casa disposa de 10 llits i els que hi càpiguen als canapès marroquins de la sala. Ho vam reservar a través de la seva web i un cop allà ens va atendre la noia que gestiona la casa, qui es va ocupar dels tràmits d'arribada i de sortida amb eficiència.





Dar Dielna


Magnífica casa aïllada amb terrasses i patis al seu voltant, amb una extraordinària combinació de materials com pedra, estuc i formigó al més pur estil de la bona arquitectura actual (valor afegit en el nostre cas com arquitectes que som). Les vistes des de les terrasses sobre la llacuna son immillorables i la sala a doble alçada és un vertader luxe. Anàvem sis i ens va sobrar molta casa, ja que té llits per 8 persones, algun nadó i els que hi càpiguen a l'immens sofà. La cuina estava perfectament equipada i les habitacions tenien absolutament tot l'imprescindible, fins i tot hi havia tota mena d'equipament per viatjar amb nadons i jocs de taula per als nens més grans. A més, tot el contacte amb els propietaris via email va ser fantàstic, amb bones indicacions i atenent totes les necessitats de la nostra família amb nens i avis. Absolutament recomanable.






Si us interessaAltres llocs del Marroc on ens hem allotjat amb nens




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cada comentari és un motiu més per continuar amb aquest bloc. Siguin benvinguts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...